Αρχική | Επικοινωνία
 

Διεύθυνση:

Παπάφη 33
Τηλ. 2313.320-211
Fax. 2310.214-410

papafio@hol.gr

Από την διαθήκη του Ι. Παπάφη

"ΘΕΛΩ ΙΝΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟΝ ΔΙΑΤΕΛΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ΜΕΛΙΤΕΥΣ ΑΝΕΥ ΕΤΕΡΟΥ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ, Ή ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΙΝΑ ΕΝ ΑΥΤΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΑΡΡΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΑ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΑ ΕΞ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΕΓΕΝΝΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΝΤΑ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ. ΕΠΙΘΥΜΩ ΔΕ ΟΠΩΣ Η ΑΓΩΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΙΑΥΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΩΣΙ ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΔΙ ΕΝΤΙΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ".

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΦΗΣ"

Νέα - Ανακοινώσεις

(26-08-2013) Επαναληπτικός 2ος Διαγωνισμός καθαριότητας
Προκήρυξη 2ου επαναληπτικού προχείρου διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου καθαριότητας των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του...
περισσότερα...

(26-08-2013) Εκμίσθωση ακινήτου παλαιών εργαστηρίων
Προκήρυξη 3ου επαναληπτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση ακινήτου παλαιών εργαστηρίων του Ιδρύματος πρώην «Φιλοξενείο» Γρηγ. Λαμπ...
περισσότερα...

(20-05-2010) Νέα τηλέφωνα του Παπαφείου από 19/5/2010
Σας γνωρίσουμε ότι από τις 19 Μαΐου 2010 τα τηλέφωνά μας άλλαξαν. Στο εξής θα μας καλείτε στα κατωτέρω τηλέφωνα: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 2313...
περισσότερα...

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις...

Εκδηλώσεις

Το Ίδρυμα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, έχει συνεργασία με φιλανθρωπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, δέχεται επισκέπτες και περιβάλλεται με την αγάπη του λαού της Θεσσαλονίκης. Tούτο φάνηκε και από την συμμετοχή επισήμων και του κόσμου κατά τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ίδρυμα. Εκδηλώσεις:
     • Η εορταστική εκδήλωση για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
     • Η εορτή για το μνημόσυνο του Ιδρυτού του Ιδρύματος Μ Ευεργέτου Ιωάννη Παπάφη 7 Ιανουαρίου.
     • Η κοπή βασιλόπιττας. Γίνεται κάθε χρόνο με την συμμετοχή του ΔΣ. Των υπαλλήλων και των μαθητών του Ιδρύματος. Δίδονται από το Δ.Σ. οι κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν για την καλύτερη πορεία του παιδαγωγικού έργου.
     • Τέλος η αποκριάτικη θεατρική παράσταση που διοργανώνει υπάλληλος με τα παιδιά του Ιδρύματος.
     • Άριστη εντύπωση αποκομίζει από τον λαό της πόλης και η φιλαρμονική του Ιδρύματος με τη συμμετοχή της στις εθνικές επετείους και κατά τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

Το Παπάφειο σήμερα στηριζόμενο στην ιστορική του πορεία και αφού πέρασε μια σκληρή δοκιμασία και εξήλθε χάρις στην σθεναρή αντίσταση των μαθητών του των αποφοίτων του, των υπαλλήλων του, και του λαού της Θεσσαλονίκης νικών. Επανέρχεται σιγά - σιγά στην πρότερή του κατάσταση και στον ιερόν σκοπό που ο ίδιος έδωσε σαν παρακαταθήκη, ο Αείμνηστος Ιωάννης Παπάφης. Λειτουργεί και πάλι όπως πριν.
Περισσότερα...